Àlex Márquez ja és campió d’Espanya de Moto3 2012

123
Àlex Márquez tenia opcions per proclamar-se campió d’Espanya de Moto3 en aquesta cursa d’Albacete i així ha estat. Albert Arenas des de la pole va veure com una marabunta de pilots el van acompanyar durant tota la cursa. Hyuga Watanabe i Juanfran Guevara es van enganxar en unes baralles molt emocionants. D’altra banda, Luca Amato havia de pressionar per poder apropar-se a Àlex Márquez a la general i va forçar massa sortint per orelles en una caiguda bastant lletja.

Aquesta situació habilitava a Àlex Márquez proclamar-se campió aconseguint només 9 punts. Tot i sabent aquesta còmoda situació, Àlex Márquez va barallar amb John McPhee i Fraser Rogers i va entrar quart per rescabalar-se del 2011 i convertir-se en el primer campió d’Espanya de Moto3.

Watanabe també va patir una lletja caiguda quan intentava escapar-se. Al final, Juanfran Guevara va guanyar la cursa, encara que amb un Francesco Bagnaia a roda, que havia culminat una gran remuntada gràcies a la seva constant ritme de carrera. Albert Arenas es va quedar tercer en el podi deMoto3 al Circuit d’Albacete.